Hogyan vitatkozzunk Bódi Ábellel

Ábelnek nagyon felszínes tudása van, ritkán jár utána a dolgoknak és mindig nagyvonalú kijelentéseket tesz (főleg kereszténység és gazdaság kapcsán). Ennek okán retteg attól, hogy egyszer valaki rákérdez egy konkrétumra valamelyik kijelentésével kapcsolatban. Mivel nekünk nem lesznek álmatlan éjszakáink amiatt, ha Bódi Ábelt zavarba hozzuk, nyugodtan kérdezzünk rá, tud-e bármi konkrétumot is mondani, ha éppen hatalmas közhelyeket prédikál. Ábel egyetlen válasza erre az az lesz, hogy “ööö.. olvass utána”. Ha idáig eljutottunk, nyugodtan válaszoljuk azt “Tehát nem.”, vagy egyszerűen csak csináljunk viccet abból, hogy egy vitában Ábel érvei kimerülnek annyiban, hogy “Ööö... olvass utána!”.


Ábel, ha egy vita folyamán valami olyasmit hall, amivel nem ért egyet, akkor valószínűleg egyből a forrást fogja követelni. Amennyiben valami olyat készülünk mondani neki, amivel nem ért egyet, akkor bekészíthetjük egy akadémiai professzor irományát, ami alátámasztja véleményünket. No, nem azért, mert ezeknek az írásoknak bármiféle létjogosultságuk van, pusztán csak azért, hogy Ábelt minél jobban felidegesítsük.


Ábel két legelemibb ideológiája az (ál)kereszténység és a kapitalizmus. Ábel olyan szinten kapitalistának vallja magát, hogy számára a szocializmus a megtestesült gonosz. Számtalanszor kijelentette, hogy olyan ember nincs, aki egyszerre keresztény és szocialista. Amennyiben beszélgetés közben ilyen kijelentést tenne, nyugodtan hívjuk fel rá a figyelmét, hogy a XIX. században indult útjára a keresztényszocializmus. Ennek legfőbb magyarországi képviselője nem más volt, mint Prohászka Ottokár, aki valószínűleg sokkal többet tudott a kereszténységről mint Bódi Ábel. 


Ábel a szocializmus ellen folytatott keresztes hadjáratának buzgó tüzétől vezérelve gyakran hozza fel Venezuelát, mint egy olyan országot, amit a szocializmus (valójában az amerikai kormány kereskedelmi embargója) tönkretett. Mi nyugodtan hozzuk fel példának Norvégiát vagy Dániát, mint jól működő szocialista gazdaságokat. Amennyiben Ábel a kapitalizmus mellett tör lándzsát, megkérdezhetjük tőle, hogy ő akkor most támogatja-e a munkaerő szabad áramlását? Vagy esetleg felhívhatjuk azon tényre is a figyelmét, hogy a legjobban menő kapitalisták egyike (Mark Zuckerberg) bannolta a gittegyletét az egyik legfontosabb internetes platformról. Esetleg elmondhatjuk neki, hogy a kapitalisták szinte kivétel nélkül támogatják a tömeges migrációt.


Ábel nagyon gyakran szokott ÉRVEKET kérni vitapartnereitől. Minden bódilogus tudja, hogy a legjobb érv az nem más, mint ellenfelünk lejáratása. Ezért mi nyugodtan érveljünk azzal a ténnyel, hogy Ábel a volt menyasszonyával kinyalatta a seggét és még a terepjárót is összetörte.

Megjegyzések

  1. Egyrészt ezek hatalmas nagy marhaságok, nem is ismeritek, hogy vagytok így tisztában a tudásával? Másrészt meg még fiatal, hogy lehetne már olyan tájékozott, mint egy 40+ éves egyén? Ahhoz képest viszont tehetséges is, mert jó dolgokat mond, tele logikával, ha felszínes is a tudása, és szerintem néhány évtized múlva egy remek politikus lehetne belőle, addigra lesz ideje mélyebben utána járni a dolgoknak. És egyébként meg írhatnátok egy cikket Fegyőr és Karigeri tájékozatlanságáról is, engem az is érdekelne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a baj, hogy lassan harminc éves, így nem fiatal. Olvasni nem olvas, csak mutogatja a könyveit. Így sosem lesz igazi tudása, marad a felszínes megmondó ember szerep. De már az se sokáig. A választásokig még futtatják, aztán megy a levesbe.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szerelmi élet II. - Rácz Zsófia – FRISSÍTVE!!!

Ez tényleg a legalja